top of page

Informatiestandaard iWmo-iJw release 3.0

KEI Experts in de zorg

Bron:

5 mei 2020

Op maandag 4 januari 2021 zullen de nieuwe berichten cf. de informatiestandaard iWmo en iJw van release 3.0 in gebruik genomen worden.

Het pakket aan specificaties voor de informatiestandaard iWmo en iJw release 3.0 zijn in week 15 definitief gemaakt en gepubliceerd door het Zorginstituut Nederland (www.istandaarden.nl). In deze release zitten een behoorlijk aantal stevige onderwerpen.

Denk hierbij bijvoorbeeld aan:

de overgang van 4-werkelijks naar maandelijks declareren (voor zover dit niet op 1 januari jl. al door de gemeenten is gerealiseerd) en
de introductie van een geheel nieuw bericht VOW 'verzoek om wijziging'
Bent u een zorgaanbieders die aan uw cliënten Wmo-voorzieningen of jeugdhulp uit de Jeugdwet aanbiedt, dan heeft deze nieuwe release op 1 januari 2021 een grote impact op de procedures van uw zorgadministratie. Daarnaast zal uw softwareleverancier van uw ECD-applicatie de nodige wijzigingen aanbrengen die mogelijk een impact hebben op de inrichting van uw ECD-applicatie. Al met al is het daarom goed om u zo snel mogelijk de wijzigingen van deze release eigen te maken, handleidingen/instructies voor uw backoffice medewerkers aan te passen en daar waar nodig afspraken te maken met de gemeenten waarmee een overeenkomst voor Wmo/Jw heeft gesloten.

Ons advies: neemt u hier ruim de tijd voor. Uiteraard kunnen onze consulenten u bij de overgang naar deze release ondersteunen. Neemt u hiervoor contact op met KEI. Op deze wijze bent u goed voorbereid en komt u niet voor verrassingen te staan en loopt niet tegen vertragingen op in uw zorgregistratie- en declaratieproces.

Wat is de kern van de wijzigingen, waarop moet u letten en wat dit betekent voor uw bedrijfsvoering?

bottom of page